04

Een mooiere openbare ruimte

Elke dag opnieuw zijn onze installaties en onze teams overal in de stad te vinden. Wij zijn ons bewust van de impact die onze activiteiten hebben op de omgeving. Wij nemen daarom heel wat maatregelen om de hinder te beperken en om bij te dragen tot een mooiere en aantrekkelijkere stad.

Geluidsoverlast beperken

Sibelga heeft drukreduceerposten om het drukniveau van het verdeelde gas te verlagen. Zo is het gas dat op het net terechtkomt, bruikbaar voor de particulieren, ondernemingen en industrieën. Wij kiezen ervoor om daar voortaan systematisch geluidsdichte kasten te plaatsen. Zo beperken we de geluidsoverlast voor de omwonenden.

Sibelga 2016 Jaarverslag

Herbestrating van de voetpaden beter opgevolgd

De kwaliteit van de ‘herbestrating’ na aansluitingswerken, leidt regelmatig tot discussies met de gemeenten. Hierover kunnen zij zich voortaan wenden tot een unieke contactpersoon bij Sibelga. Deze medewerker voert inspecties uit om er zeker van te zijn dat de onderaannemers kwalitatief werk afleveren. Indien nodig laat hij bepaalde situaties corrigeren voordat de plaatsbeschrijving wordt opgemaakt. Het tevredenheidscijfer van de gemeenten na zijn aanstelling: gemiddeld 98,2 %. Voordien was dat 92,5 %.

Sibelga 2016 Jaarverslag

Elektriciteitskast wordt kunstwerk

Onze elektriciteitskasten verfraaien door er kunstwerken op aan te brengen. Een artistiek project, wat de burgers erg aanspreekt, dat niet alleen tot minder vernieling leidt, maar ook de buurt mooier maakt. Eerst was er een proefproject met de gemeente Ukkel. De feedback van Ukkel was positief, waarna drie andere gemeenten (waaronder Jette in 2016) hier eveneens een overeenkomst voor afsloten.

Sibelga 2016 Jaarverslag

Brussel viert feest

De Zuidfoor, Winterpret, buurtfeesten… En daar kwam dit jaar ook nog eens het Europees kampioenschap voetbal bij. Hoogtepunten voor de Brusselaars, die alles konden meemaken in een hartelijke en gezellige sfeer. En dat allemaal dankzij de inzet van onze teams. Zij realiseerden voorlopige aftakkingen en zo konden bijna 400 vaste (zoals markten) en tijdelijke sites van stroom worden voorzien.

Sibelga 2016 Jaarverslag